Składniki (4 porcje):
• 1 duże dojrzałe mango (schłodzone przez kilka godzin w lodówce)
• szklanka pełnego mleka
• 1 mały jogurt naturalny (ok. 180-190 g)
• 3 łyżki cukru lub miodu
• 100-200 g truskawek
• wiórki kokosowe
• 2 szczypty kardamonu
Wykonanie:
Mango obieramy zostawiając skórkę i pestkę. Pokrojone kawałki mango wkładamy do blendera i dodajemy mleko, jogurt, dwie łyżki cukru oraz kardamon - wszystko miksujemy. Przelewamy do szklanek. Następnie truskawki miksujemy wraz z łyżką cukru na gładki mus i wlewamy na górę. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego!
To chyba najpiekniej wygladajace mango lassi, jakie widzialam w zyciu!
OdpowiedzUsuńlassi jest świetne:) idealne na lato:)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie! Szkoda tylko, że jest na ekranie, a nie przede mną :)
OdpowiedzUsuńPrezentuje się niesamowicie elegancko. :)
OdpowiedzUsuńale super wygląda ;-)
OdpowiedzUsuńhttp://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/
pysznie wyglada:))
OdpowiedzUsuń