wtorek, 9 lipca 2013

Mango Lassi z musem truskawkowym


Składniki (4 porcje):

• 1 duże dojrzałe mango (schłodzone przez kilka godzin w lodówce)
• szklanka pełnego mleka
• 1 mały jogurt naturalny (ok. 180-190 g)
• 3 łyżki cukru lub miodu
• 100-200 g truskawek
• wiórki kokosowe
•  2 szczypty kardamonu

Wykonanie:

Mango obieramy zostawiając skórkę i pestkę. Pokrojone kawałki mango wkładamy do blendera i dodajemy mleko, jogurt, dwie łyżki cukru oraz kardamon - wszystko miksujemy. Przelewamy do szklanek. Następnie truskawki miksujemy wraz z łyżką cukru na gładki mus i wlewamy na górę. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego!


6 komentarzy:

  1. To chyba najpiekniej wygladajace mango lassi, jakie widzialam w zyciu!

    OdpowiedzUsuń
  2. lassi jest świetne:) idealne na lato:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda cudownie! Szkoda tylko, że jest na ekranie, a nie przede mną :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Prezentuje się niesamowicie elegancko. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ale super wygląda ;-)

    http://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.