Najprostsze, najszybsze, najlepsze :)
Składniki (10 foremek):
Truskawkowe:
• 330 g truskawek
• 3 łyżki cukru• sok z połówki cytryny
Cytrynowe:
• 300 ml wody
• sok z dwóch cytryn
• skórka z dwóch cytryn
• 4 łyżki cukru
Wykonanie:
Składniki na sorbet truskawkowy przekładamy do blendera i wszystko razem miksujemy.
Wodę z cukrem podgrzewamy do rozpuszczenia, ściągamy z palnika i dodajemy sok i skórkę z cytryny. Obie miski z masami przekładamy do zamrażarki i mieszamy co 45 minut. Po 1,5 h wlewamy do foremki pierwszą warstwę, po kolejnych 45 minutach następną i zalewamy ostatnią. Zostawiamy w zamrażalce na kilka godzin. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.